Από το Blogger.








.

ΞΕΕ: Προχωρά το πρόγραμμα "ελληνικό πρωινό"



Αύριο Τετάρτη παρουσιάζεται στην Καβάλα το «Ελληνικό Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας», από τις Ενώσεις Ξενοδόχων Δράμας, Καβάλας και Θάσου. 
Προχτές στην Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Θράκης το «Ελληνικό Πρωινό Θράκης», ενώ την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας παρουσιάστηκε το «Ελληνικό Πρωινό Εύβοιας». 
Πλήθος ξενοδόχων και στελεχών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Σαντορίνης συμμετείχε στις 11 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση για το «Ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης» που οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας σε συνεργασία με το Δήμο και το Σύλλογο Εστιατόρων του νησιού. 
Για την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την προώθηση και την καθιέρωση του πρωινού στα ελληνικά ξενοδοχεία, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης αναφέρει ότι: «το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ξεκίνησε πριν από τρία μια προσπάθεια με σκοπό να εντάξει τη γαστρονομία στην καθημερινότητα του ξενοδοχείου και ιδιαίτερα το πρωινό, που είναι το πρώτο και σίγουρο γεύμα των πελατών. Σύμφωνα με πάρα πολλές στατιστικές μελέτες που έχουν γίνει καταδεικνύεται ότι η γαστρονομία ενός προορισμού είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του προορισμού αυτού ως τόπου διακοπών των επισκεπτών». 
Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης της πορείας του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», σε ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα τιμηθούν οι εκπρόσωποι των 100 πρώτων ξενοδοχείων που «εισήλθαν» στο πρόγραμμα, καθώς και οι 15 περιοχές που υπέγραψαν τα Τοπικά Σύμφωνα Ελληνικού Πρωινού.

Πηγή: www.euro2day.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 21 Μαΐου 2013