Από το Blogger.








.

Κύπρος: Άρχισε να λειτουργεί η μαρίνα της Λεμεσού



Με την κατασκευή του νοτιοανατολικού κυματοθραύστη ολοκληρώθηκαν τα πρώτα έργα της μαρίνας της Λεμεσού (μακέτα) και ήδη άρχισαν να ελλιμενίζονται σκάφη αναψυχής. 
Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ, που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει, σε πλήρη λειτουργία, μέχρι 650 yachts και κότερα (μήκους 8 έως 115 μέτρων). 
Το συγκρότημα διαμερισμάτων Nereids Residences και οι επαύλεις Peninsula και Island Villas, με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, απαρτίζουν το οικιστικό τμήμα της μαρίνας της Λεμεσού, στο οποίο έρχεται να προστεθεί μια εμπορική έκταση 6.000 τ.μ. με καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. 
Η μαρίνα της Λεμεσού είναι η μόνη υπό ανάπτυξη μαρίνα, που διαθέτει θέσεις ελλιμενισμού ακριβώς μπροστά από ιδιωτικές επαύλεις, τις οποίες ο ιδιοκτήτης εάν επιθυμεί θα μπορεί να ενοικιάσει σε κάποιο ενδιαφερόμενο, δημιουργώντας έτσι ένα επιπρόσθετο εισόδημα για τον ίδιο. 
Η μαρίνα της Λεμεσού υποδέχτηκε τους πρώτους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στο συγκρότημα Nereids Residences, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Κύπρο και τη Ρωσία, με κάποιους πελάτες από τις αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες. Τα διαμερίσματα του συγκροτήματος Thetis Residences θα παραδοθούν τον Ιούλιο, ενώ η ολοκλήρωση των επαύλεων Peninsula Villas αναμένεται το 2014.

Πηγές: www.ikypros.com, www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 24 Μαΐου 2013