Από το Blogger.








.

Miloterranean Geo Experience: Τουριστικός οδηγός για το νησί της Μήλου



Το δικό της τουριστικό «αποτύπωμα» απέκτησε η Μήλος (φωτογραφία), επιδιώκοντας να κάνει γνωστό στον κόσμο το μοναδικό της γεωλογικό τοπίο και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες. Πρόκειται για τον ηλεκτρονικό οδηγό Miloterranean Geo Experience, μια πρωτοβουλία του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου με χορηγό την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού αξιοποιώντας τη μοναδική ηφαιστειακή προέλευση του τοπίου του και τη σπάνια γεωλογία του.
Ειδικότερα, επτά λεπτομερώς χαρτογραφημένες διαδρομές με επιμελημένα κείμενα ξενάγησης αποκαλύπτουν στον περιηγητή τη μοναδική γεωλογία, το πλούσιο μεταλλευτικό παρελθόν και παρόν και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας μια έως τώρα «κρυφή» Μήλο.
Γεωλόγοι, μεταλλειολόγοι, δασολόγοι, χαρτογράφοι και ιστορικοί έχουν ενώσει τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προκειμένου να ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε πρωτόγνωρες πτυχές αυτού του κυκλαδικού τοπίου, αποσκοπώντας, πέρα από την ανάδειξη της γεωλογικής ιδιαιτερότητας του νησιού της Μήλου σε διεθνές επίπεδο, στη δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας βιωματικής εμπειρίας.
Περισσότερα στο: www.miloterranean.gr

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 20 Μαΐου 2013