Από το Blogger.

Η καθίζηση του αυστραλιανού δολαρίου δεν επηρεάζει την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα


Η «βουτιά» του δολαρίου Αυστραλίας δεν πρόκειται να επηρεάσει την ταξιδιωτική κίνηση προς την Ελλάδα, αλλά σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στην αγοραστική δύναμη όσων ταξιδεύουν, υποστηρίζουν ταξιδιωτικοί πράκτορες οι οποίοι εκτιμούν ότι στους επόμενους δύο μήνες περίπου 70.000 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ομογενείς από την Αυστραλία θα επισκεφθούν τη χώρα μας.
Η αγοραστική τους δύναμη όμως θα είναι μειωμένη αφού το αυστραλιανό νόμισμα έχει πέσει στο χαμηλότερό του επίπεδο για τους τελευταίους 33 μήνες. Από 1.05 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος που ήταν στις 11 Απριλίου έπεσε στα 92 σεντς.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τα περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες οποιασδήποτε άλλης χώρας τα ξοδεύουν όταν επισκέπτονται την Ελλάδα οι Αυστραλοί. Κατά μέσον όρο, ένας τουρίστας από την Αυστραλία δαπανά στην Ελλάδα 1.420 ευρώ (1.820 δολάρια Αυστραλίας) και μένει 12 μέρες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα. 
Κάθε χρόνο 100.000 Αυστραλοί επισκέπτονται την Ελλάδα, οι περισσότεροι το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία είναι ομογενείς που ταξιδεύουν με αυστραλιανό διαβατήριο.

Πηγή: www.skai.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013