Από το Blogger.








.

H Β. Iρλανδία απογειώνεται τουριστικά με το Game of Thrones


Η ιδιαίτερη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, που διανύει αυτή τη στιγμή την τρίτη της σεζόν και γυρίζεται σε στούντιο στο Μπέλφαστ, καθώς και άλλες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας βοηθάει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Η σειρά που έχει πολύ φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο έχει προσφέρει στην περιοχή, μέσα από την αύξηση της τουριστικής κίνησης, 76,5 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Ιρλανδία καταφέρνει να ακούγεται θετικά στα παγκόσμια media, καθώς μέχρι σήμερα ήταν γνωστή μόνο για τις συγκρούσεις μετά IRA και Βρετανών, αλλά και τις ενδοκοινοτικές εμφύλιες διαμάχες.
Η σειρά στηρίζεται στα μυθιστορήματα του George R.R. Martin «Ένα τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς». Στο επίκεντρο της δράσης είναι η αιματηρή σύγκρουση για τον έλεγχο του Γουέστερος, όπου οι εποχές διαρκούν δεκαετίες. Επτά οικογένειες ελέγχουν τα Επτά Βασίλεια, που αποτελούν το Γουέστερος. Όλοι διεκδικούν τον κεντρικό Θρόνο που ελέγχει τους πάντες.  
Το καλωδιακό κανάλι HBO, υπεύθυνο για την παραγωγή της σειράς, θα γυρίσει σύντομα τον τέταρτο κύκλο επεισοδίων στη Βόρεια Ιρλανδία, εκμεταλλευόμενο τις μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης.
Το Game of Thrones προβάλλεται σε 80 χώρες παγκοσμίως.

Πηγή: www.lifo.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013