Από το Blogger.








.

Μοναδικές εικόνες από τη χερσόνησο του Άθω «ταξιδεύουν» στη Σαγκάη


"Μαγεμένοι" από τη χερσόνησο του Άθω, δήλωσαν δημοσιογράφοι από τη μακρινή Σαγκάη της Κίνας, που βρέθηκαν για δύο ημέρες στην περιοχή, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Άγιον Όρος (φωτογραφία), τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, το χώρο της Διώρυγας του Ξέρξη και τα οθωμανικά λουτρά του Μαχαλά των Μαδεμοχωρίων.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον των Κινέζων δημοσιογράφων τράβηξαν ο παραδοσιακός οικισμός της Αρναίας και το νησί της Αμμουλιανής με τις αμμώδεις παραλίες του. 
Δεδομένου ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διεξαγωγής των γαστρονομικών εκδηλώσεων "Mount Athos Area Gourmet 2013", οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν και για τις δραστηριότητες του θεσμού, ενώ δοκίμασαν πολλά από τα μενού του, εκφράζοντας ενδιαφέρον για τα προϊόντα της θεματικής ενότητας με τίτλο «Η αρχαιοελληνική κουζίνα». 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουνίου, αποτελώντας μέρος και δραστηριότητα του εκπαιδευτικού ταξιδιού που οργάνωσε και πραγματοποίησε το τουριστικό γραφείο Meli Tours στην Κεντρική Μακεδονία, στοχεύοντας στην προβολή της περιοχής στην αγορά της Σαγκάης.

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013