Από το Blogger.








.

Εγκώμια για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο


Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα από το εξωτερικό εκθειάζουν τις φυσικές καλλονές της Σκιάθου (φωτογραφία), της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν ιδανικούς προορισμούς ξεκούρασης και χαλάρωσης.
Παράλληλα όμως, διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στα νησιά, προκειμένου να καταγράψουν το ιδιαίτερο χρώμα, την αρχιτεκτονική, τα ήθη, τα έθιμα και τις γεύσεις που δίνουν το τοπικό γαστρονομικό στίγμα.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το ολοσέλιδο αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, προτρέποντας ουσιαστικά τους Αυστριακούς να επιλέξουν τον νησιωτικό πλούτο της περιοχής των Σποράδων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όπως επισημαίνεται μάλιστα στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, το οποίο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος αποτελούν «ό,τι πιο πράσινο έχει να προσφέρει η Ελλάδα».
Η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος προσφέρουν 200 παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, στα λίγα χωριά τους βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κατάλευκα σπίτια στις πλαγιές τους, ενώ περισσότερες από 500 είναι οι εκκλησίες στις "σημαδεμένες" από την παράδοση Σποράδες.

Πηγή: www.zougla.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 25 Ιουνίου 2013