Από το Blogger.








.

Triptao.com: Βρείτε το ξενοδοχείο της επιλογής σας σε ελάχιστο χρόνο


Το διαδίκτυο έχει εξελιχθεί στο βασικό τρόπο για την επιλογή ξενοδοχείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι όταν ο χρήστης αναζητεί ξενοδοχείο σε έναν προορισμό για συγκεκριμένες ημερομηνίες βρίσκεται ενώπιον μίας τεράστιας λίστας από ξενοδοχεία και καλείται να δαπανήσει αρκετές ώρες ψάχνοντας να βρει την πλέον κατάλληλη επιλογή. Αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να λύσει -ή τουλάχιστον να μετριάσει- το TripTao (triptao.com), μία μετα-μηχανή αναζήτησης (metasearch engine) που έχει δημιουργηθεί από τον Κώστα Κοτσοκάλη.
“Η ιδέα μου ήρθε το 2010 όταν αντιμετώπισα ακριβώς αυτό το πρόβλημα, θέλοντας να κλείσω ξενοδοχείο στη Μαδρίτη όπου θα πήγαινα για επαγγελματικούς λόγους”, αναφέρει ο κ. Κοτσοκάλης. Αυτό που άρχισε να δημιουργεί ο κ. Κοτσοκάλης, από το Μάρτιο του 2012, είναι ένας αλγόριθμος, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη μία σειρά από κριτήρια, κατηγοριοποιεί τα ξενοδοχεία που εμφανίζονται έτσι ώστε να βρίσκονται ψηλά οι καλύτερες -για το χρήστη της υπηρεσίας- επιλογές. Το TripTao ξεκίνησε να λειτουργεί δοκιμαστικά από τον περασμένο μήνα. Ο επισκέπτης του μπορεί να βάλει τα κριτήρια που επιθυμεί και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα του εμφανίζονται οι καλύτερες επιλογές. 
Τα ξενοδοχεία προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Booking.com. Μέσω του Booking.com γίνονται και οι κρατήσεις με το TripTao να παίρνει μία μικρή προμήθεια. “Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο επισκέπτης του TripTao δεν πληρώνει τίποτα επιπλέον”, τονίζει ο κ. Κοτσοκάλης.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του TripTao είναι πως είναι “τίμιο” απέναντι στο χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να τοποθετήσει κάποιο ξενοδοχείο ψηλότερα στη λίστα για λόγους προώθησης. 
Ο στόχος του TripTao δεν είναι, φυσικά, να περιοριστεί στην ελληνική αγορά. “Στόχος είναι η Ευρώπη και γι' αυτό πρόκειται να λανσάρουμε και εκδόσεις σε άλλες γλώσσες πέραν της αγγλικής”, τονίζει ο δημιουργός της υπηρεσίας.
Ακόμη, στα πλάνα του κ. Κοτσοκάλη είναι να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. “Οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων είναι το επόμενο λογικό βήμα”, σημειώνει.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 11 Ιουνίου 2013