Από το Blogger.

BBC: Ελαφονήσι, ένα καλά φυλαγμένο μυστικό


Μεταξύ των πέντε καλύτερων «αγνώστων» παραλιών της Ευρώπης κατατάσσει το BBC Travel το Ελαφονήσι (φωτογραφία) στα Χανιά.
Η «ασυνήθιστα ήσυχη, μακριά από εμπορική εκμετάλλευση παραλία με τη ροζ άμμο και τα φωτεινά γαλάζια νερά», μάγεψε τους συντάκτες του BBC Travel.
Μπορείτε να περπατήσετε στα ρηχά διάφανα νερά για να φτάσετε στο μικρό νησάκι κοντά στην ακτή που βρίσκεται στην νοτιοανατολική άκρη της Κρήτης, αναφέρει το δημοσίευμα για το Ελαφονήσι.

Τα υπόλοιπα τέσσερα «καλά φυλαγμένα μυστικά» της Ευρώπης είναι: 

1. Η παραλία του Isle of Harris στις Εβρίδες της Σκωτίας, που διαθέτει άσπρη άμμο και κρυστάλλινα γαλάζια νερά, ενώ μοιάζει να έχει «δημιουργηθεί» για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των σέρφερ.

2. Η Côte Sauvage στη δυτική ακτή της Γαλλίας, η οποία πλαισιώνεται από πλούσιο δάσος με πεύκα και βελανιδιές και άσπρη άμμο, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω «δύσκολης» πεζοπορίας. 

3. Η παραλία Bidderosa της Σαρδηνίας, επίσης περιοχή που προστατεύεται για τη μεγάλη της οικολογική αξία. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά μπλε νερά της περιοχής με την «εξωτική» άσπρη άμμο και βρίσκεται κοντά στη μεσαιωνική πόλη Οροσέι. 

4. Η παραλία Cala Varques της Μαγιόρκα που είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της θάλασσας και ενός μονοπατιού. Τα νερά της θυμίζουν πισίνα, ενώ στο περιβάλλον της βρίσκεται ένα όμορφο πευκοδάσος. Στην παραλία δεν υπάρχει καμία τουριστική εγκατάσταση.

Πηγή: www.protothema.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013