Από το Blogger.








.

Πόλεμος ναύλων στον ελληνικό ουρανό


Αλλάζει το αεροπορικό σκηνικό της χώρας με τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, αλλά και όσες ξένες επιχειρούν στο εσωτερικό της χώρας να υιοθετούν χαμηλότερους ναύλους και προσφορές προκειμένου να αντιμετωπίζουν την ολοένα και χαμηλότερη ζήτηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της Aegean ανακοινώνοντας την αύξηση της επιβατικής κίνησης στο εξωτερικό δίκτυο, μίλησε για μεγάλη πτώση στο εσωτερικό της χώρας την οποία αναγκάζεται να αντιμετωπίζει με όλο και χαμηλότερους ναύλους.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η επικείμενη εξαγορά της Olympic Air από την Aegean η οποία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ ακόμα και αν δεν γίνει δεκτή τότε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη καταβληθεί από την Aegean, θα αποτελέσει μειοψηφική συμμετοχή της (19,9%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Olympic Air. Στο πλαίσιο αυτό ακόμα και αν υπάρξει αρνητική απόφαση της ΕΕ για την εξαγορά, οι δύο εταιρείες θα έχουν πλέον συνεργασία με βασικό στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.
Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση στην αεροπορική αγορά εσωτερικού της χώρας μας έχει υποχωρήσει κατά 45%.
Κύκλοι της αγοράς τονίζουν ότι οι δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες έχουν πλέον μεγάλους ανταγωνιστές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Easy Jet και η Ryanair, που επιχειρούν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι με συνολικά 28 αεροσκάφη.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013