Από το Blogger.








.

Ξεκινά ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια ενοικίαση του ξενοδοχείου Makedonia Palace



Το ΙΚΑ ξεκινά διεθνή διαγωνισμό για τη μακροχρόνια εκμίσθωση (ενοικίαση για 30 με δικαίωμα παράτασης ύστερα από αμοιβαία συμφωνία για δέκα επιπλέον χρόνια), του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, Makedonia Palace (φωτογραφία).
Το πέντε αστέρων ξενοδοχείο που λειτούργησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '70, αναπτύσσεται σε κτήριο οκτώ ορόφων και διαθέτει συνολικά 283 δωμάτια και σουίτες.
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού το μηνιαίο ενοίκιο που θα καταβάλει η εταιρεία που θα κερδίσει στο διαγωνισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 137.500 ευρώ. Το ενοίκιο θα προσαυξάνεται κάθε χρόνο με ποσοστό ίσο με την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους, ο οποίος δημοσιεύεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενώ προβλέπεται και ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών, το οποίο θα αυξάνεται αντιστρόφως ανάλογα, ως ποσοστό, προς το τζίρο. Ειδικότερα: Για έσοδα από 7.000.000 μέχρι 11.000.000 ευρώ, θα είναι 12%. Για έσοδα από 11.000.001 ευρώ μέχρι 15.000.000 ευρώ θα είναι 10% και όταν τα έσοδα είναι πάνω από 15.000.001 ευρώ, θα μειώνεται στο 8%.
Τα δύο πρώτα χρόνια δεν θα υπάρχει αύξηση του ενοικίου, λόγω υλοποίησης προγράμματος εκτεταμένης ανακαίνισης από το διαχειριστή και θα καταβάλλονται μόνο τα 2/3 του ενοικίου.
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ο διαχειριστής θα πρέπει να υλοποιήσει ανακαίνιση, το ελάχιστο ύψος της οποίας θα είναι 5 εκατ. ευρώ. Μέσα στον πρώτο χρόνο από τη στιγμή που θα αναλάβει το ξενοδοχείο ο διαχειριστής θα πρέπει να υλοποιήσει το 40% της ανακαίνισης, ενώ μέσα σε δύο χρόνια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του επενδυτικού προγράμματος. 
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, μαζί με την προσφορά τους, μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.grhotels.gr
Φωτογραφία: www.makedoniapalace.com

Σημείωση e - TRAVEL NEWS: Υπενθυμίζουμε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι το Φεβρουάριο του 2014 το ξενοδοχείο διαχειρίζεται εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013