Από το Blogger.








.

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι αφίξεις Γάλλων τουριστών φέτος


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, περί το 1,1 εκατ. Γάλλοι τουρίστες επέλεξαν φέτος τη χώρα μας για τις διακοπές τους, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές. Παράλληλα, οι συνολικές ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους Γάλλους τουρίστες για το σύνολο του έτους αναμένεται να κινηθούν επίσης αυξητικά φθάνοντας περίπου στα 900 εκατ. ευρώ.
Οι Γάλλοι σε κάθε ταξίδι τους στη χώρα μας ξοδεύουν κατά μέσο όρο 781 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τη σεζόν του 2012. Παράλληλα, η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση του Γάλλου τουρίστα φθάνει τα 79 ευρώ. Συνολικά, οι 977.376 Γάλλοι τουρίστες δαπάνησαν πέρυσι στην Ελλάδα 763,9 εκατ. ευρώ. 
Η επανάκαμψη της γαλλικής αγοράς φέτος στην Ελλάδα φαίνεται από τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και τις εισπράξεις. Ο αριθμός των αφίξεων για το πρώτο μισό του έτους αυξήθηκε κατά 17,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φθάνοντας σε 358.000. Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 30,7% εμφάνισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους Γάλλους για το ίδιο διάστημα φθάνοντας σε 255,6 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γαλλικής αγοράς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, Αθηνών και Αργοσαρωνικού, Αλέξανδρο Βασιλικό, πέραν της πλειοψηφίας των τουριστών που έρχονται με οργανωμένα πακέτα υπάρχουν και πολλοί μεμονωμένοι, οι οποίοι ταξιδεύουν και γίνονται θαμώνες σε νησιωτικούς προορισμούς της χώρας που δεν προσελκύουν μαζικό τουρισμό.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013