Από το Blogger.








.

"Λευκή νύχτα" στην Καλαμάτα


Με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, ξυλοπόδαρους, μουσικά σχήματα, εικαστικές εκθέσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, γλυκίσματα, κεράσματα και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τα εμπορικά καταστήματα μαζί με τους κατοίκους της Καλαμάτας (φωτογραφία) θα γιορτάσουν την πρώτη «λευκή νύχτα» το βράδυ του Σαββάτου 31 Αυγούστου ως και τις 04.00 τα ξημερώματα.
Έτσι, λοιπόν, την τελευταία αυγουστιάτικη νύχτα, στο πρότυπο παρόμοιων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα παραμείνουν ανοιχτά προσφέροντας τα εμπορεύματά τους στους κατοίκους και στους τουρίστες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με εκπτώσεις που θα αγγίξουν ως και το 80%.
Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Καλαμάτας θα έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στις πλατείες και στους πεζοδρόμους της πόλης συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, καθώς μουσικές σκηνές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.
Φαίνεται ότι έπειτα από την παράδοση του τμήματος της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας τον περασμένο Δεκέμβριο αυξήθηκε η τουριστική και εμπορική κίνηση στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. «Μας βοήθησε αρκετά η νέα εθνική οδός. Μέσα σε δύο μόλις ώρες από την Αθήνα  μπορεί να μας επισκεφθεί κανείς», σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας «Ο Ερμής» Φώτης Μπουγάς, συμπληρώνοντας πως «τα προηγούμενα χρόνια η Καλαμάτα αποτελούσε πέρασμα προς τα τουριστικά νότια παράλια της Πελοποννήσου».
«Εφέτος όμως η συνεχόμενη προβολή και διαφήμιση τόσο της Καλαμάτας όσο και της ευρύτερης περιοχής έδωσε την ευκαιρία στους τουρίστες να ανακαλύψουν τις ομορφιές της πόλης και τον ιδιαίτερο ρόλο της, καθώς αποτελεί στρατηγικό κέντρο για ημερήσιες εξορμήσεις σε σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής», δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας. «Μπαίνουμε δυναμικά στο χώρο της τουριστικής προβολής και αξιοποίησης της πόλης ώστε να δώσουμε πνοή στους κατοίκους και ευκαιρίες στους τουρίστες της» καταλήγει.

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013