Από το Blogger.








.

Τρεις ενδιαφερόμενοι για τη μαρίνα της Θεσσαλονίκης


Ενδιαφέρον από τρία εταιρικά σχήματα στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή - αξιοποίηση μαρίνας σκαφών αναψυχής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την παραλαβή των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού και οι τρεις επιχειρήσεις, που προσήλθαν, θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν φακέλους με οικονομικές προσφορές μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.
Η αισιοδοξία για την έκβαση του δεύτερου διαγωνισμού χαρακτηρίζεται ως συγκρατημένη, καθώς θεωρείται δύσκολο να δεσμευτεί τώρα ένας επενδυτής για μία εκμετάλλευση 35 ετών, όπως η συγκεκριμένη, τη στιγμή που επίκειται διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Ένας από τους λόγους που ο πρώτος διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη απέβη άκαρπος είναι η ρευστότητα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του λιμανιού. 
Το project της μαρίνας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προβλέπει τη δημιουργία 218 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών μέσα από μία επένδυση 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τρία χρόνια.

Πηγή: www.imerisia.gr
Φωτογραφία: www.makedoniapalace.com

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013