Από το Blogger.








.

Οι τουρίστες φεύγουν, τα σκουπίδια μένουν...


Λίγο πριν από την «είσοδο» του φθινοπώρου και την επιστροφή των τελευταίων αδειούχων, οι μόνιμοι κάτοικοι των τουριστικών περιοχών της χώρας έρχονται, για ακόμη μια χρονιά, αντιμέτωποι με τα... απομεινάρια του καλοκαιριού, δηλαδή τα κάθε λογής σκουπίδια που ρυπαίνουν κυρίως τις ακτές. 
«Είχαμε ζητήσει 200 άτομα για την καθαριότητα του Δήμου μας, ο πληθυσμός του οποίου από 19.000 μόνιμους κατοίκους "εκτινάσσεται" στους 500.000 το καλοκαίρι με τους επισκέπτες. Τελικά, στις 5 Αυγούστου, μας ενέκριναν 195 άτομα, τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν προσληφθεί γιατί απαιτούνται άλλοι δύο μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας», αναφέρει ο δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής Βασίλης Παπαγιάννης. 
Ικανοποιητική χαρακτηρίζει, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, την εικόνα του Δήμου του, όπου λειτουργούν δύο Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), που "δέχονται" τα σκουπίδια και των παρακείμενων δήμων που δεν διαθέτουν ανάλογους χώρους. Επιπλέον, στον Πολύγυρο υλοποιείται τους τελευταίους δύο μήνες πρόγραμμα ανακύκλωσης και έχουν ήδη συλλεχθεί 100 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. 
Μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα δίνει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο οποίος αναφέρεται στην περιβαλλοντική ευαισθησία και παιδεία των λαών που επισκέπτονται την περιοχή. «Τουρίστες από δυτικοευρωπαϊκές χώρες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα σε αντίθεση με αυτούς από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Περιβαλλοντική συνείδηση έχουν και οι Ρώσοι επισκέπτες», τονίζει ο κ. Γιώργος. 

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013