Από το Blogger.








.

Τη λήξη του Ραμαζανιού θα γιορτάσουν εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική


Στη Θεσσαλονίκη και στις ακτές της Χαλκιδικής θα γιορτάσουν τον τερματισμό της νηστείας του φετινού Ραμαζανιού εκατοντάδες τουρίστες από την Τουρκία, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν στη Βόρεια Ελλάδα οδικά ή αεροπορικά από χτες. 
Ήδη, μεγάλα ξενοδοχεία των δύο περιοχών έχουν προετοιμαστεί για την παροχή μενού προσαρμοσμένων στις διατροφικές συνήθειες των τουριστών από την Τουρκία.
"Το διάστημα από τις 8 μέχρι τις 10 Αυγούστου, θα έχουμε αφίξεις 35 - 40 πούλμαν με Τούρκους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Ραμαζανιού, χωρίς να μπορούμε να υπολογίσουμε τις αφίξεις που θα γίνουν αεροπορικώς. Έχουμε μεγάλη κινητοποίηση, τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για τη Χαλκιδική και ιδίως για το πρώτο «πόδι», στην περιοχή από την Καλλιθέα μέχρι την Κρυοπηγή και για το δεύτερο, προς το Porto Carras", επεσήμανε ο τουριστικός πράκτορας Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης. "Συνολικά για το φετινό καλοκαίρι - μέχρι στιγμής - έχουμε αύξηση των διανυκτερεύσεων από Τουρκία κατά 35%, ενώ εκτιμούμε ότι η αύξηση θα φτάσει μέχρι και στο 40% για το σύνολο του θέρους", σημείωσε ο κ. Χατζημανώλης. 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ανέφερε ότι οι κρατήσεις για το διάστημα 07/08 - 10/8 έχουν ξεπεράσει τις 1.000 φέτος, όταν πέρυσι ήταν περίπου 500. 
Τη «μερίδα του λέοντος» των αφίξεων αποσπούν έξι - επτά μεγάλα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, τεσσάρων και πέντε αστέρων και ελάχιστα τριών.

Πηγή: www.skai.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013