Από το Blogger.








.

Μόνο ο Ιβάν Σαββίδης υπέβαλε πρόταση για την έκταση στο Παλιούρι της Χαλκιδικής


Μόνο μία εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε τελικά προσφορά στο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια παραχώρηση (ενοικίαση) έκτασης 211 στρεμμάτων στο Παλιούρι (φωτογραφία), στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο. 
Η παραθαλάσσια έκταση βρίσκεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κασσάνδρας, τον όρμο της Καναπίτσας, όπου στη δεκαετία του 1960 ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), έκτισε το ξενοδοχείο Ξενία. Το Ξενία λειτούργησε από το 1964 έως και το 1997, οπότε εγκαταλείφθηκε οριστικά με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι εγκαταστάσεις του να είναι τραγική.    
Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου εκδήλωσαν συνολικά εννέα ελληνικοί και ξένοι όμιλοι. Εκτός από την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, ενδιαφέρον έδειξαν η εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα, ιδιοκτήτρια του ιστορικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, η Lamda Development του ομίλου Λάτση, μία θυγατρική της Dolphin Capital Investors, που είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe στο Πόρτο Χέλι και η μητρική εταιρεία της αλυσίδας ξενοδοχείων Domotel.
Ωστόσο η προσφορά της εταιρείας του κ. Σαββίδη δεν κρίθηκε ικανοποιητική και ζητήθηκε νέα βελτιωμένη πρόταση, δηλαδή περισσότερα χρήματα.

Πηγές: www.megatv.com, www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013