Από το Blogger.








.

Χαλκιδική: Ρώσοι, Βρετανοί, Βαλκάνιοι σώζουν την παρτίδα


«Αφού μπορούμε και επιβιώνουμε, είμαστε σε καλό δρόμο», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος. Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, ο Ιούλιος κινήθηκε με μέση πληρότητα 85%, η οποία προέρχεται από την ξένη αγορά, ενώ το 40% των διανυκτερεύσεων αφορά οδικό τουρισμό κυρίως από Βαλκάνια, Ουγγαρία, Τσεχία και Πολωνία. Ένα 30% προέρχεται από τη ρωσική αγορά κι ένα 20% από τη γερμανική και τη βρετανική. «Όσον αφορά τους Γερμανούς, αναμένουμε να ''τσιμπήσουμε'' ακόμη 5% - 7% το Σεπτέμβριο», προσθέτει.
Στόχος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής είναι να ανοίξει για την επόμενη χρονιά η ιταλική αγορά, κυρίως μέσω της Εγνατίας οδού. Φέτος, πάντως, σημαντική ήταν και η έλευση Τούρκων τουριστών στη Χαλκιδική, αφού έχουν ξεπεράσει τις 1.500 κρατήσεις, έναντι 500 που ήταν πέρυσι.
Για έναν πολύ καλό Μάιο και Ιούνιο και ιδιαίτερα ικανοποιητικές πληρότητες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μιλάει η Όλγα Τσαπανίδου, γενική διευθύντρια ξενοδοχείου στην Άθυτο της Κασσάνδρας, η οποία διαπιστώνει αύξηση από Ρωσία, Ουκρανία, Σκανδιναβία. Πολύτιμο εργαλείο αποδεικνύεται το internet, αφού, όπως αποκαλύπτει, το 85% της πληρότητας του ξενοδοχείου προέρχεται από μεμονωμένους πελάτες και κρατήσεις τους μέσω internet. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, η κ. Τσαπανίδου αναφέρει χαρακτηριστικά «τους Έλληνες τους βλέπουμε... με το κιάλι», διαπιστώνοντας μείωση στις αφίξεις τους μέχρι και 60%!
Σύμφωνα με το Νίκο Γρηγοριάδη, διεθύνοντα σύμβουλο γνωστής αλυσίδας ξενοδοχειακών μονάδων, οι πληρότητες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι κρατήσεις γίνονται την τελευταία στιγμή. «Άλλες χρονιές γίνονταν δύο μήνες πριν, τώρα μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την άφιξη», λέει ο κ. Γρηγοριάδης, ο οποίος διαπιστώνει αύξηση από Ρωσία και Ουκρανία κατά 40%, από Σερβία και Γερμανία 20% και από Ρουμανία και Βουλγαρία 10%.  
Και στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο του Άθω, η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη. Όπως τονίζει ο Χάρης Χατζηγεωργίου, γενικός διευθυντής ξενοδοχείου στην περιοχή, η μέση πληρότητα κινείται στο 90%, με αύξηση των κρατήσεων κατά 27% σε σχέση με πέρυσι! Όπως λέει, το 25% είναι Ρώσοι, το 18% είναι Βρετανοί και ένα 10% προέρχεται από τις βαλκανικές αγορές. 

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013