Από το Blogger.








.

Η Αθήνα πρέπει να επανενταχθεί στο διεθνή τουριστικό χάρτη


Η σταθερότητα που εκπέμπει η Ελλάδα στις ξένες αγορές αποτελεί οδηγό επιτυχίας και για την τουριστική σεζόν του 2014 αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης. Παρά ταύτα, σημειώνει, ότι για να δούμε πολύ πιο υψηλούς αριθμούς ανάπτυξης στα τουριστικά μεγέθη θα πρέπει να επανενταχθεί στο διεθνή τουριστικό χάρτη η Αθήνα η οποία και τη φετινή χρονιά δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους έντονα αυξητικούς ρυθμούς της περιφέρειας. Η Αθήνα, τονίζει, προσφέρει δυνατότητες τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μία δυναμική ανάκαμψη του τουρισμού της πρωτεύουσας θα προσφέρει περισσότερους επισκέπτες στη χώρα και υψηλότερα έσοδα στην ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, προσθέτει, για τους ίδιους λόγους θα πρέπει να δοθεί προσοχή και στη Θεσσαλονίκη η οποία παρέχει τουριστικές υπηρεσίες 12 μήνες το χρόνο. Υπό αυτή τη προϋπόθεση της ανάκαμψης των δύο βασικών αστικών προορισμών της χώρας και εκτός απρόοπτων εσωτερικών συγκυριών μπορεί το 2014 η Ελλάδα να προσελκύσει περίπου 18 εκατ. ξένους επισκέπτες σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη. Επιπροσθέτως, η αύξηση των τουριστών υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου θα ενισχύσει και τις τουριστικές εισπράξεις. 
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συσφιγχθούν περαιτέρω οι σχέσεις της χώρας με τους ξένους tοur operators, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες το επόμενο διάστημα θα διαμορφώσουν το πτητικό τους πρόγραμμα για τους προορισμούς που θα πετάξουν τα αεροπλάνα τους τη σεζόν του 2014. Τα πρώτα μηνύματα δείχνουν ότι προστίθενται νέες πτήσεις από το εξωτερικό για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς την επόμενη σεζόν, αλλά μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα μέσα από επαφές που πρέπει να καλλιεργηθούν το επόμενο δίμηνο υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεάδης.  

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013