Από το Blogger.








.

Γ. Ρέτσος: Προβλέπει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν τα 11,5 δισ. ευρώ


Επιβεβαιώνεται η άνθιση των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα για τη φετινή τουριστική περίοδο, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννη Ρέτσο να τονίζει τα πράγματι αισιόδοξα αυτά μηνύματα δεν θα πρέπει να είναι μόνον αφορμή για πανηγυρισμούς, αλλά να γίνουν η βάση στην οποία ο ελληνικός τουρισμός θα χτίσει και θα πετύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα έως το 2020.
Με όπλα τη σωστή στρατηγική και τον κατάλληλο σχεδιασμό, το ελληνικό τουριστικό προϊόν, τόνισε ο κ. Ρέτσος, μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Φέτος, όπως υπογράμμισε, παρά την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η τουριστική βιομηχανία της χώρας έδειξε το δρόμο της ανάπτυξης. Μάλιστα, εκτίμησε ότι τα έσοδα για φέτος μπορεί να φτάσουν τα 11,5 δισ. ευρώ, αρκετά αυξημένα σε σχέση με την αρχική εκτίμηση των φορέων του κλάδου.
Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο έδωσαν ώθηση στα τουριστικά μεγέθη της Ελλάδας και αυτό θα φανεί στην επιμήκυνση της φετινής τουριστικής περιόδου, την οποία ο κ. Ρέτσος χαρακτήρισε συγκυριακή. 
Εξάλλου, η σημαντική αύξηση στις αφίξεις (περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό) δεν θα αποτυπωθεί στα μεγέθη όλων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ειδικά, περιοχές που ήταν προσανατολισμένες στον εγχώριο τουρίστα θα εξακολουθήσουν και φέτος να έχουν πρόβλημα.

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013