Από το Blogger.








.

Πως θα έρθουν περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες


Μπορεί οι αφίξεις από τη μακρινή χώρα της Άπω Ανατολής να σημειώνουν αύξηση περίπου 24%, σε απόλυτους αριθμούς ωστόσο οι Κινέζοι τουρίστες που κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα υπολογίζονται σε μόλις 21.000 το 2012. Την ίδια ώρα η Γερμανία μετρούσε το 2012 370.000 επισκέπτες από την Κίνα, η Βρετανία 406.000 και Γαλλία 370.000. Με δεδομένο πως οι Κινέζοι που έκαναν πέρσι τις διακοπές τους σε ευρωπαϊκό έδαφος ξεπέρασαν τα 3 εκατ., καταγράφοντας μάλιστα αύξηση 10% σε σύγκριση με το 2011, ποιοι λόγοι τους κρατούν μακριά από τους ελληνικούς προορισμούς;
Αυτό είναι ένα μόνο από τα ερωτήματα στα οποία απαντά πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε η Τουριστική Ακαδημία της Κίνας για το ταξιδιωτικό προφίλ του Κινέζου τουρίστα. Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα της έρευνας, η απουσία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την Ελλάδα, τα σημαντικά προβλήματα στην επικοινωνία (για παράδειγμα ελάχιστα ξενοδοχεία διαθέτουν προσωπικό που γνωρίζει κινεζικά, ενώ δυσκολίες παρατηρούνται και στις ξεναγήσεις) και -το σημαντικότερο- το γεγονός πως ελάχιστοι Κινέζοι tour operators συμπεριλαμβάνουν τη χώρα μας στα προτεινόμενα ταξιδιωτικά πακέτα, είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι Κινέζοι προτιμούν να ταξιδέψουν αλλού στην Ευρώπη ή να επισκεφτούν την Τουρκία, όπου υπάρχει απευθείας πτήση με Κωνσταντινούπολη.
Μερικές από τις «συμβουλές» που δίνει η Ακαδημία είναι για παράδειγμα να καταρτίσουμε καλύτερα και πληρέστερα πακέτα προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, να εστιάσουμε περισσότερο στην προσέλκυση γκρουπ και όχι τόσο μεμονωμένων ταξιδιωτών, να έρθουμε σε επαφή με περισσότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Κίνα για να διαφημίσουν τους προορισμούς και να προχωρήσουμε σε προωθητικές κινήσεις από κοινού με την Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Κίνας. Ειδικότερα, όπως δείχνει η έρευνα, οι Κινέζοι τουρίστες αναζητούν πλούσια εμπορική αγορά, ξεναγούς που να μιλούν κινέζικα, κινέζικο φαγητό, αλλά και το πιο απλό: κινέζικα κανάλια στην τηλεόραση.

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013