Από το Blogger.








.

Επενδύσεις προϋπολογισμού 40 εκατ. για έξι νέα ξενοδοχεία

Τουλάχιστον έξι νέα ξενοδοχεία άνοιξαν φέτος ή πρόκειται να ανοίξουν τους πρώτους μήνες του 2014, ένα εκ των οποίων στην Αθήνα. Πρόκειται για επενδύσεις με συνολικό προϋπολογισμό που φθάνει τα 40 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, στις αρχές του 2014 προγραμματίζει να ανοίξει η Coco Mat το νέο της ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Θα είναι μία μονάδα - μπουτίκ δυναμικότητας 36 δωματίων, η οποία θα λειτουργήσει στο Κολωνάκι πάνω από το κατάστημα της εταιρείας. Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία του πέμπτου ξενοδοχείου της Coco Mat θα φθάσει στα 4 εκατ. ευρώ.


Στο μεταξύ, μετά το Αman Zoe, που ελέγχει στο Πόρτο Χέλι η Dolphin Capital Investors, προγραμματίζει να ανοίξει άλλη μία ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, μέσα στο 2014. Πρόκειται για το ξενοδοχείο The Nikki Beach Resort & Spa (μακέτα). Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.


Επίσης, φέτος το καλοκαίρι άνοιξαν δύο ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών στη Λακωνία. Το ξενοδοχείο Alas Resort and Spa (φωτογραφία) λειτούργησε σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή Ελιά της Μονεμβασιάς. Διαθέτει 91 κλίνες, συνεδριακή αίθουσα 80 ατόμων, spa 400 τ.μ., γυμναστήριο κ.ά. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του συγκροτήματος έφθασε τα 5 εκατ. ευρώ. 


Επίσης, στον Κόλπο της Πλύτρας στον οικισμό Καραβοστάσι του Δήμου Μονεμβασιάς λειτούργησε το ξενοδοχείο 4 αστέρων Princess Kyniska Suites (φωτογραφία).


Στην περιοχή Κανάλι της Πρέβεζας λειτούργησε το ξενοδοχείο Sesa Boutique Hotel (φωτογραφία), με δυναμικότητα 10 δωματίων. Για την κατασκευή της μονάδας δαπανήθηκε το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση της μονάδας προκειμένου να προσθέσει άλλα 35 δωμάτια. Η νέα επένδυση υπολογίζεται να φθάσει τα 2,8 εκατ. ευρώ.


Το ξενοδοχείο Τheta Hotel (φωτογραφία) με δυναμικότητα 50 κλινών λειτούργησε φέτος στην περιοχή Άγιος Δημήτριος στο Ανατολικό Πήλιο. Πρόκειται για μία επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ.
Εξάλλου, άλλαξε ιδιοκτησία το ξενοδοχείο Αντιγόνη, δυναμικότητας 80 δωματίων, στη Φλώρινα. Η μονάδα παρέμενε κλειστή τα τελευταία χρόνια και αποκτήθηκε από τον όμιλο Τόττη που δραστηριοποιείται στο χώρο των χιονοδρομικών κέντρων.

Πηγή: www.kathimerini.gr
Φωτογραφίες: www.alasresort.gr, www.thetahotel.gr, www.sesahotel.com,
www.princesskyniskasuites.gr, www.portohelicollection.com

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013