Από το Blogger.

Στον Ιβάν Σαββίδη η έκταση στο Παλιούρι της Χαλκιδικής


Στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, καταλήγει η έκταση 211 στρεμμάτων στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και παραχωρείται μέσω διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με μακροχρόνια ενοικίαση για τη δημιουργία τουριστικών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. 
Το ελάχιστο τίμημα που ζητούσε το ΤΑΙΠΕΔ ήταν 10 εκατ. ευρώ και τελικά η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη που συμμετείχε στο διαγωνισμό θα καταβάλει 14 εκατ. ευρώ.
Στο διαγωνισμό αρχικά συμμετείχαν εννέα επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και του Sheraton Rhodes Resort, η Δομοτεχνική, η οποία είναι μητρική εταιρεία της αλυσίδας ξενοδοχείων Domotel και η Mind Compass που είναι θυγατρική της Dolphin Capital Investors που έχει στην κατοχή της το ξενοδοχειακό συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι. Τελικά μόνο η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό.
Η έκταση στο Παλιούρι περιλαμβάνει το ξενοδοχείο Ξενία που κατασκευάστηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και λειτούργησε από το 1964 έως και το 1997, οπότε εγκαταλείφθηκε. Το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει τη ριζική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Ξενία και τη δημιουργία εξοχικών κατοικιών, οι οποίες θα πωληθούν. 

Πηγή: www.newmoney.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013