Από το Blogger.








.

Πειραιάς: Εγκρίθηκε από τον ΟΛΠ το έργο επέκτασης του λιμανιού κρουαζιέρας


Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ), μετά και την έκδοση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος των περιβαλλοντικών όρων, η εκτέλεση κατασκευής του έργου «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα Πειραιώς - Νότια Πλευρά Κρουαζιέρας», που θα χρηματοδοτηθεί κατά 95% από την ΕΕ και θα καταστήσει τον Πειραιά, Διεθνές Κέντρο Κρουαζιέρας της Μεσογείου.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, θα είναι έτοιμο σε 23 μήνες, από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού με τον τεχνικό σύμβουλο, η προεκτιμημένη αμοιβή του οποίου ανέρχεται στο ποσό 1.283.802 ευρώ. Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του Συμβούλου είναι ανοιχτός, οι δε δαπάνες του, βαρύνουν τις πιστώσεις του έργου.
Το έργο, επέκταση νότια πλευρά κρουαζιέρας, θα μπορεί να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς άνω των 300 μ. θα έχει εσωτερικούς κρηπιδότοιχους 1.000 μ., ωφέλιμο βάθος 18 μ. εξωτερικά λιμενικά έργα (κυματοθραύστες) 1.100 μ. και χερσαίους χώρους 140.000 τ.μ. Στο χώρο αυτό προβλέπεται να κατασκευασθεί Διεθνής Σταθμός Επιβατών με Σύμβαση Παραχώρησης.

Πηγή: www.in.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013