Από το Blogger.

Θεματικές παρουσιάσεις το Σεπτέμβριο στο Μουσείο της Ακρόπολης


Για το Σεπτέμβριο το Μουσείο της Ακρόπολης (φωτογραφία) έχει οργανώσει τις εξής θεματικές παρουσιάσεις:

1. Περίπατος δίπλα στη ζωφόρο του Παρθενώνα
Παρουσίαση με θέμα την ιωνική ζωφόρο του Παρθενώνα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους - φροντιστές του Μουσείου την πολλαπλή σημασία της ζωφόρου που εικονίζει θέμα εμπνευσμένο από την πιο λαμπρή γιορτή της Αθήνας, τα Παναθήναια. 
Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη: στις 11 π.μ. στα αγγλικά και στις 12 π.μ. στα ελληνικά

2. Αριστουργήματα στο Μουσείο της Ακρόπολης
Παρουσίαση με θέμα αριστουργηματικά έργα που εκτίθενται στις αίθουσες του Μουσείου και τη σημασία τους για την εποχή τους και για την παγκόσμια τέχνη. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους - φροντιστές του Μουσείου ζητήματα τέχνης, αισθητικής, θρησκείας και κοινωνίας της εποχής δημιουργίας των έργων αυτών που ήταν όλα κομμάτι του σπουδαιότερου ιερού της αρχαίας Αθήνας, της Ακρόπολης. 
Παρασκευή: στις 6 μ.μ. στα αγγλικά και στις 8 μ.μ. στα ελληνικά. Σάββατο & Κυριακή: στις 11:30 π.μ. στα αγγλικά και στις 12:30 μ.μ. στα ελληνικά

3. Αρχαϊκά Χρώματα
Παρουσίαση με θέμα την εξελισσόμενη έρευνα του Μουσείου για τη μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους - φροντιστές του Μουσείου για την πορεία της έρευνας, την τεχνική των χρωμάτων, την ανίχνευσή τους με νέες τεχνολογίες, την πειραματική χρήση τους σε μαρμάρινες επιφάνειες, την ψηφιακή αποκατάστασή τους, τη σημασία τους, αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα.
Παρασκευή: στις 11 π.μ. στα αγγλικά και στις 12 π.μ στα ελληνικά. Σάββατο & Κυριακή: στη 1 μ.μ. στα αγγλικά και στις 2 μ.μ. στα ελληνικά.

Πηγή: www.theacropolismuseum.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013