Από το Blogger.








.

Οι διακοπές δεν τελειώνουν για τρία εκατ. τουρίστες


Άρωμα καλοκαιριού φαίνεται ότι θα έχουν ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, καθώς σύμφωνα με τα ταξιδιωτικά πακέτα που έχουν κλειστεί αναμένουμε ακόμη κοντά στα τρία εκατ. «φθινοπωρινούς» τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους «last minute», που αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν αφενός τον καλό καιρό, κυρίως όμως τις σαφώς ελκυστικότερες τιμές σε σύγκριση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Χανιά, όπου έχουν προγραμματιστεί πτήσεις τσάρτερ μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου, κυρίως από χώρες της Σκανδιναβίας. 
Σύμφωνα με την πορεία των κρατήσεων, εκτός από την Κρήτη, η οποία φαίνεται να κερδίζει μεγάλο μερίδιο εξαιτίας των αναταραχών που μαίνονται στη Μέση Ανατολή, αφού πολλοί tour operators του εξωτερικού αναπροσαρμόζουν τα προγράμματά τους, μεγάλη δυναμική αναμένεται να εμφανίσουν μέσα το φθινόπωρο η Ρόδος, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, αλλά και η Χαλκιδική. Ήδη οι τουριστικές επιχειρήσεις στους παραπάνω προορισμούς βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία με ξένους tour operators για συνέχιση των πτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, προσφέροντας εναλλακτικές για τους τουρίστες που ακυρώνουν τα ταξίδια τους λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. 
Οι τιμές που προσφέρονται είναι ιδιαίτερα δελεαστικές, καθώς είναι μειωμένες σε σχέση με το καλοκαίρι ακόμη και 30%. 
Αν συνεχιστεί η θετική πορεία των αφίξεων κατά τους επόμενους μήνες, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου των 17,5 εκατ. αφίξεων και των 11,5 δισ. τουριστικών εισπράξεων. 

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013