Από το Blogger.








.

Παρατείνεται σε αρκετές περιοχές η τουριστική περίοδος


Άρωμα καλοκαιριού φαίνεται ότι θα έχει όλο σχεδόν το φθινόπωρο, καθώς μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να τραβήξει η φετινή τουριστική περίοδος στη χώρα μας... Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος και Σαντορίνη είναι ορισμένοι από τους προορισμούς που θα δεχθούν τουρίστες για τουλάχιστον ένα δίμηνο ακόμα.
Η άνθιση των κρατήσεων οφείλεται στις αναταραχές της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην καλή προετοιμασία των τοπικών παραγόντων, που αποδεικνύονται έτοιμοι για την περίσταση. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών και οι ελκυστικότερες τιμές συγκριτικά με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκαλούν το ενδιαφέρον πολλών τουριστών. 
«Μέχρι μέσα Νοεμβρίου θα μείνουν περίπου 30 - 40 ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα όλες είχαν κλείσει... Υπάρχουν, βέβαια, και tour operators που θέλουν να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο την περίοδο, ίσως και έως το Γενάρη, αλλά με αυτά που ζητούν αυτό είναι ανέφικτο. Δε γίνεται να δώσουμε ένα δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο με 50 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο έχουμε ζητήσει από το υπουργείο επιδότηση προσωπικού, μείωση ασφαλίστρων, αλλά και να βοηθήσει τους tour operators», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.
«Έχουμε ήδη κρατήσεις για τις αρχές φθινοπώρου που ακολουθούν την κίνηση του Αυγούστου. Η περίοδος μπορεί να ξεκίνησε δειλά αλλά στη συνέχεια κατέγραψε θετικό πρόσημο στις αφίξεις και το ζητούμενο από τους tour operators είναι να επιμηκύνουν το πρόγραμμά τους. Σίγουρα βοηθάει ο αναβρασμός στην Αίγυπτο και η προοπτική πολέμου στη Συρία, αφού οι επισκέπτες αναζητούν προορισμούς με παρόμοια γεωγραφικά χαρακτηριστικά», επισημαίνει ο δήμαρχος της Ρόδου και πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) Ευστάθιος Κουσουρνάς.
Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και για τη Μύκονο, όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Ανδρέας Φιορεντίνος. «Έχουμε πολύ καλό επίπεδο τουρισμού σε οικονομικά μεγέθη και αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Μετά, σε μας, συνεχίζουν οι κρουαζιέρες», δηλώνει ο κ. Φιορεντίνος.
Το 30% αναμένεται να ξεπεράσει η αύξηση των κρατήσεων μόνο για τον Οκτώβριο στη Σαντορίνη εφόσον στις ήδη καταγεγραμμένες κρατήσεις δεν μπορούν να υπολογιστούν αυτές της... τελευταίας στιγμής, ενώ αρκετά καταλύματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις αρχές Νοεμβρίου. Οι τουριστικοί φορείς κάνουν λόγο για εξαιρετικά μεγάλη αύξηση αφίξεων, ενώ τονίζουν ότι ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται το νησί κατά τη διάρκεια τόσο του χειμώνα όσο και των δικών τους αργιών.

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013