Από το Blogger.








.

Παρνασσός: Προσφεύγει δικαστικά για τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά


Αγωγή ακύρωσης και αίτηση αναστολής εκτέλεσης με αίτημα προσωρινής διαταγής προτίθεται να ασκήσει η εταιρεία Παρνασσός του επιχειρηματία Πανούση κατά της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου για την «καμπάνα» των 62,7 εκατ. ευρώ, που αφορά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά (φωτογραφία), στην παραλιακή της Αθήνας, τη διαχείριση της οποίας όμως υποχρεούται να εγκαταλείψει.
Ο όμιλος, μέσω της θυγατρικής του Σείριος, πέραν της καταβολής των 62,7 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο για μισθώματα, ποινικές ρήτρες και αποζημίωση χρήσης υποχρεώνεται να αποδώσει στην κρατική εταιρεία Ελληνικό ΑΕ το Ολυμπιακό Κέντρο ιστιοπλοΐας του Αγίου Κοσμά με όλα τα κτήρια και τις εγκαταστάσεις του. Γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει «ανάσα» για τους ανταγωνιστές της στις γειτονικές μαρίνες -όπως π.χ. τη μαρίνα Φλοίσβου- οι οποίοι έχουν καταγγείλει εδώ και καιρό ότι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω της δυσανάλογα χαμηλής τιμολογιακής πολιτικής, που ασκούσε η Σείριος στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, χωρίς να καταβάλλει ενοίκια.
Υπενθυμίζεται ότι η ολυμπιακή εγκατάσταση του Αγίου Κοσμά έχει συνολική έκταση 425.000 τ.μ. και περιλαμβάνει κτήρια συνολικής επιφάνειας 8.945,50 τ.μ. Βάσει των νομοθετικών ρυθμίσεων του 2005 επιτρέπονταν χρήσεις, όπως η αξιοποίηση - εκμετάλλευση της μαρίνας, δυναμικότητας 1.170 σκαφών, η δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και αναψυκτηρίων, η κατασκευή έως 30 υπνοδωματίων κατηγορίας 5 αστέρων, συνολικής επιφάνειας 1.400 τ.μ., η δημιουργία χώρων διεξαγωγής πολιτιστικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και η δημιουργία ελικοδρομίου, οι οποίες τελικά δεν υλοποιήθηκαν με το ελληνικό Δημόσιο και την πλευρά Πανούση να αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες και τις καθυστερήσεις.

Πηγή: www.kerdos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013