Από το Blogger.








.

Οι δήμοι Χίου και Σάμου επιδοτούν την αεροπορική σύνδεση των νησιών με την Αθήνα

 
Είδαν και απόειδαν οι Χιώτες με τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και την ανεπαρκή συχνότητα (σε κάποιες ημέρες) δρομολογίων που εξυπηρετείται το νησί και είπαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Έτσι, ο Δήμος Χίου, σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου, προχώρησε στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ναύλωση πτήσεων προς και από την Αθήνα. Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι δήμοι απευθύνουν πρόσκληση προς όλες τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για την εκτέλεση δύο καθημερινών πτήσεων (μία το πρωί και μία το απόγευμα) στη γραμμή Αθήνα - Χίος - Σάμος - Αθήνα.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η τιμή κάθε εισιτηρίου δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 70 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και των φόρων αεροδρομίου για μαθητές, φοιτητές και στρατιώτες και τα 90 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και των φόρων αεροδρομίου, για τους λοιπούς.
Το ποσό που θα καταβληθεί από κάθε δήμο δεν θα υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Κάθε υπέρβαση του πλήθους των δρομολογίων που δημιουργεί δαπάνη, πέραν των 30.000 ευρώ ανά δήμο, θεωρείται ως ποινική ρήτρα εις βάρος του αναδόχου.
Η αερομεταφορά θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη χωρητικότητας τουλάχιστον εκατόν δέκα (110) θέσεων. 
Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 60 ημέρες, με ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.enet.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013