Από το Blogger.








.

Emirates: Το δρομολόγιο Αθήνα - Ντουμπάι είναι το πιο κερδοφόρο της εταιρείας στην Ευρώπη


Η διαδρομή Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα αποτελεί το πλέον  αναπτυσσόμενο και κερδοφόρο δρομολόγιο στο δίκτυο της Emirates στην Ευρώπη, ανέφερε την Τετάρτη ο διευθυντής Ελλάδας της Emirates, Μοχάμεντ Σαρχάν, στο πλαίσιο εταιρικής παρουσίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.  
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Cargo Manager της εταιρείας, Ιωάννης Βεζυρτζής, η Emirates μεταφέρει από την Αθήνα προς εύπορες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Ferrari και Lamborghini, τα οποία μεταπωλούνται από τους ιδιοκτήτες τους στην Ελλάδα στο εξωτερικό, ελλείψει αγοράς στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρχάν, το δρομολόγιο Ντουμπάι - Αθήνα είναι το πλέον κερδοφόρο της εταιρείας στην Ευρώπη και, μάλιστα, τον Απρίλιο και το Μάιο παρουσίασε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης από όλες τις διεθνείς πτήσεις του «Ελ. Βενιζέλος», καθώς τον Απρίλιο το ποσοστό έφτασε το 25,6%, ενώ το Μάιο ανήλθε σε 64,4%.
Μάλιστα, η εταιρεία αύξησε τη διαθέσιμη χωρητικότητα με την εισαγωγή Boeing 777-300ER στις πτήσεις από και προς την ελληνική πρωτεύουσα, προσφέροντας κατά μέσον όρο 60% περισσότερες θέσεις από ότι το καλοκαίρι του 2012. Έτσι, όπως τόνισε, με αυτή την κίνηση, όλες οι θέσεις των θερινών πτήσεων ήταν κλεισμένες κατά 90%, κάτι που αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό σενάριο για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο καλοκαίρι, εκτός από την καθημερινή προγραμματισμένη πτήση με το Boeing 777-300, λειτούργησαν και δεύτερες ημερήσιες πτήσεις για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση από και προς Ελλάδα.
Συνολικά μέσω Αθηνών μεταφέρθηκαν από την Emirates 122.120 επιβάτες, εκ των οποίων εισερχόμενοι (από Ντουμπάι) ήταν 62.438 και εξερχόμενοι (προς Ντουμπάι) 59.682.
Η Emirates απασχολεί 456 Έλληνες, εκ των οποίων 346 είναι μέλη πληρωμάτων και 37 είναι πιλότοι.
Η εταιρεία διαθέτει στόλο 201 αεροσκαφών (το μεγαλύτερο στόλο του κόσμου σε Boeing 777 και Airbus A380), έχει παραγγείλει άλλα 192, συνολικής αξίας 71 δισ. δολαρίων και πετάει σε 134 προορισμούς 76 χωρών.

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013