Από το Blogger.

Αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού Focus στην S&B και στη Μήλο


Με ιδιαίτερα θετικά λόγια αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Focus στην εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με αφορμή επίσκεψη του ανταποκριτή του περιοδικού στη Μήλο (φωτογραφία). Αφορμή της επίσκεψης ήταν η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας Miloterranean Geo Experience του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου, με χορηγό την S&B.
Ο ανταποκριτής του Focus ανακαλύπτει μια άλλη Ελλάδα, όπως φανερώνει και ο τίτλος του άρθρου: «Στο νησί της ευδαιμονίας… Ονομάζεται Μήλος και είναι ένας «κρυφός», αλλά προτεινόμενος τουριστικός προορισμός».
Συγκεκριμένα, το άρθρο του Focus τονίζει τον καίριο ρόλο της S&B στην οικονομική ευημερία του νησιού, αφού αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη, ενώ παράλληλα αναφέρει πως η εταιρεία θεωρεί αυτονόητη την περιβαλλοντική αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιεί. Αναφέρεται, επίσης, πως τα μεταλλεία και το φυσικό περιβάλλον έχουν βρει μια ισορροπία που λειτουργεί σε αυτό το νησί. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης ενθουσιώδης αναφορά στη σπάνια φυσική ομορφιά και γεωλογία της Μήλου, λόγω της ηφαιστειακής προέλευσης του τοπίου της, που την καθιστούν ένα μοναδικό προορισμό βιωματικού τουρισμού.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013