Από το Blogger.

IMIC 2013: «Τουρισμός και Γαστρονομία - Το Επόμενο Βήμα» στη Σαντορίνη


«Τουρισμός και Γαστρονομία: Το Επόμενο Βήμα» είναι το θέμα στο 9ο ετήσιο συνέδριο της σειράς IMIC που θα πραγματοποιηθεί 17 - 18 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στη Σαντορίνη.
Με στόχο να είναι μία συνάντηση «σύνθεσης και συγκομιδής» και ύστερα από οκτώ επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα, το IMIC 2013 πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στην περιφέρεια, με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 «Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνης».
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Θήρας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ έχει ενταχθεί επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Θεσμοφόρια» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κεντρικός ομιλητής της διοργάνωσης θα είναι ο Αμερικανός Executive Director του World Food Travel Association Έρικ Γουλφ, ο οποίος θεωρείται αυθεντία διεθνώς σε θέματα γαστρονομικού τουρισμού.
Η σύνδεση ενός προορισμού με τη γευστική εμπειρία είναι πλέον κυρίαρχο θέμα στις στρατηγικές προσέλκυσης τουριστών. Ο γαστρονομικός τουρισμός μιας περιοχής δεν είναι υπόθεση μόνο των εστιατορίων και εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων, αλλά αφορά στο σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων, του κλάδου τροφίμων, ποτών και των άλλων συναφών υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο του IMIC 2013 θα πραγματοποιηθεί επίσης σεμινάριο για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, με τίτλο «Culinary Tourism Bootcamp», κατά τη διάρκεια του οποίου ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας θα παρουσιάσει πρακτικούς τρόπους για να εδραιωθεί μια περιοχή ως  γαστρονομικός προορισμός.

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013