Από το Blogger.








.

New York Times: Σημαντική η άνοδος του ελληνικού τουρισμού


Σημαντική είναι η άνοδος του ελληνικού τουρισμού τη φετινή χρονιά, αναφέρει χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Όπως επισημαίνεται, η πολιτική αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ευνόησε ιδιαίτερα κατά το φετινό καλοκαίρι τις οικονομίες χωρών του ευρωπαϊκού νότου, όπως της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. 
Στην αναφορά για τη χώρα μας, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος στην Ελλάδα οφείλεται στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική πρακτόρων και ξενοδοχείων, με τις τιμές διανυκτέρευσης να μειώνονται κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.
Ο ελληνικός τουριστικός τομέας, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου το 15% της ελληνικής οικονομίας, αγωνίστηκε να επανέλθει δριμύτερος λόγω των απεργιών στα μέσα μεταφοράς και άλλων διαδηλώσεων που απομάκρυναν πολλούς τουρίστες, υπογραμμίζεται.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσει τα 17 εκατομμύρια φέτος, συγκριτικά με 15,5 το 2012, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος δήλωσε ότι τα εισοδήματα από την τουριστική βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 18% το α' εξάμηνο του 2013, αγγίζοντας τα 4,4 δισ. δολάρια.

Πηγές: www.imerisia.gr, www.nytimes.com

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013