Από το Blogger.








.

Ο Spetses mini Marathon πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες στο νησί του Αργοσαρωνικού


«Ο Μαραθώνιος των Σπετσών (φωτογραφία) στοίχισε στο δήμο μόλις 1.500 ευρώ, ενώ η Αρμάτα 50.000 ευρώ και έφεραν τον ίδιο κόσμο», δηλώνει ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, αναφερόμενος στα οφέλη της αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, 11 - 13 Οκτωβρίου. «Είναι ό,τι καλύτερο για το νησί και την προβολή του, καθώς μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε να πετύχουμε η τουριστική περίοδος των Σπετσών που τελείωνε μετά τη γιορτή της Αρμάτας, τώρα να συνεχίζει και μέχρι τον Οκτώβριο», προσθέτει.
Το τριήμερο του Spetses mini Marathon οι επιδόσεις του τζίρου ξεπερνούν κατά πολύ αυτές της Αρμάτας, αλλά και του Δεκαπενταύγουστου, σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιάσονας Ορλάνδος.
Οι Σπέτσες υποδέχθηκαν περισσότερους από 4.000 επισκέπτες για τρεις ημέρες τον Οκτώβριο του 2012 κατά τη διάρκεια του 2ου Spetses Μini Marathon, με αποτέλεσμα η πληρότητα σε 22 ξενοδοχεία (Poseidonion Grand Hotel, Νησιά, Φάρος, Spetses Hotel, Zoes Club, Αρμάτα, Κλήμης, Ορλώφ, Μιμόζα, Ειρήνη, Καλομοίρα, Αλεξανδρής, Πάνος, Villa Christina, Villa Marina, Economou Mansion κ.λπ.) άγγιξε ποσοστό 100%, υψηλότερο της Αρμάτας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Με βάση τις εκτιμήσεις των οργανωτών, πάνω από το 60% του κόσμου επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός και περισσότεροι από 2.000 αθλητές συμμετείχαν, με παρουσίες και από το εξωτερικό (40 δρομείς από τη Βρετανία και τη Γαλλία) και πάνω από δώδεκα διπλωματικές αποστολές.
Φέτος οι προσδοκίες είναι υψηλότερες, καθώς αναμένονται περισσότεροι δρομείς και κολυμβητές από πέρυσι. Ήδη 500 θέσεις του κολυμβητικού αγώνα εξαντλήθηκαν 35 ημέρες πριν από την εκκίνηση και πάνω από 2.000 δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Ο Spetses Μini Marathon αποτελείται από έξι αγωνίσματα που διεξάγονται τις τρεις ημέρες της εκδήλωσης, με αγώνες δρόμου 5 και 25 χλμ. κολύμβησης 2.500 μ. και 5.000 μ. και παιδικούς αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.

Πηγή: www.tovima.gr
Φωτογραφία: www.spetsesmarathon.com

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013