Από το Blogger.

Σαντορίνη: Κρίνεται αύριο η τύχη της παραλίας της ΒλυχάδαςΗ τύχη της παραλίας της Βλυχάδας (φωτογραφία), με τους σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς βρίσκεται αύριο στα χέρια της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που καλείται να εγκρίνει ή να απορρίψει την αδειοδότηση ξενοδοχειακής μονάδας.
Ο φάκελος της εταιρείας ΜΑΡΜΑΡΙ ΑΕ αφορά στην κατασκευή ξενοδοχείου 237 κλινών, συνολικής κάλυψης 9.000 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 48 στρεμμάτων στη θέση Λαγκάδια Μεγαλοχωρίου.
«Η περιοχή στην οποία πρόκειται να κατασκευαστεί η συγκεκριμένη επένδυση είναι αντίστοιχης φυσικής ομορφιάς με την περιοχή της Καλντέρας», λέει ο δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος. «Ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, με εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Το ανάγλυφο αυτό δεν μπορεί να μείνει απροστάτευτο. Εκτός από τη ζημιά που θα πραγματοποιηθεί με την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας, θα ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή και άλλων μονάδων, αφού μεγάλες εκτάσεις στη Βλυχάδα ανήκουν σε ξενοδοχειακούς ομίλους. Θα είναι η αρχή του τέλους».

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013