Από το Blogger.








.

Στον ιατρικό τουρισμό επενδύει τώρα η Ελλάδα



Στον ιατρικό τουρισμό επενδύει τώρα η Ελλάδα, καθώς μπορεί τα επόμενα χρόνια να έχει ετησίως έσοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ.
Έτσι το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας διαμορφώνει το νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, αφού στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών για ιατρικά θέματα από Βόρεια Ευρώπη, ΗΠΑ (ομογενείς), βαλκανικές χώρες, Ρωσία και  Μέση Ανατολή.
Από την πλευρά τους οι φορείς του τουρισμού εκτιμούν πως η Ελλάδα μπορεί να έχει άμεσα 400 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα από τον ιατρικό τουρισμό, αφού σε πρώτη φάση μπορεί να προσελκύει 100.000 τουρίστες το χρόνο, ενώ σε ορίζοντα 10ετίας έχει τη δυνατότητα να αυξήσει αυτό τα έσοδα στα 2 δισ. ευρώ και να υποδέχεται 400.000 επισκέπτες.
Σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, κάθε επισκέπτης που ταξιδεύει για ιατρικούς λόγους δαπανά κατά μέσο όρο 4.000 ευρώ, από τα οποία τα 3.000 αφορούν υπηρεσίες υγείας και τα 1.000 τα έξοδα διαμονής.
Αναμφίβολα η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα αφού διαθέτει το «πακέτο» που περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές μονάδες, σύγχρονα θεραπευτήρια και άψογα καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό σε Κρήτη, Ρόδο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σε πρώτη φάση θα μπορούσε να «πουλήσει» ιατρικές υπηρεσίες που αφορούν τους τομείς της αισθητικής (πλαστικής) χειρουργικής, τις οδοντιατρικές επεμβάσεις, τις οφθαλμολογικές επεμβάσεις, αλλά και τεχνητή γονιμοποίηση.

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013