Από το Blogger.








.

Ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε δωδεκάμηνο προορισμό, βασική προτεραιότητα των φορέων της πόλης


Στην ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο πολιτιστικός πλούτος και η ιστορία της, για την ανάδειξή της σε δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό, αναφέρθηκαν οι ομιλητές στη διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας της διημερίδας που οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης, για τις νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, Ιωάννη Κοντιώτη, το πρώτο εξάμηνο του 2013 καταγράφηκε αύξηση των διανυκτερεύσεων κατά 62% των Ρώσων τουριστών, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012. Αυξητική ήταν και η τάση στις διανυκτερεύσεις των Κύπριων επισκεπτών τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (+10%) και ικανοποιητικές ήταν και οι διανυκτερεύσεις Τούρκων και Ισραηλινών επισκεπτών (28.500 και 26.500 αντίστοιχα). Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι, το 20% του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων την περίοδο των εκπτώσεων προήλθε από αγορές επισκεπτών από το εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), που παρουσίασε ο κ. Κοντιώτης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αναπτυχθούν εξειδικευμένες μορφές τουρισμού (προσκυνηματικός, φυσιολατρικός κ.α.).

Πηγή: www.euro2day.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013