Από το Blogger.








.

Διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό πολυτελείας «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013» στην Αθήνα


Τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στον τουρισμό πολυτελείας θα συζητήσουν επαγγελματίες του κλάδου στο συνέδριο «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013» που οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 7 και 8 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & SPA, στο Καβούρι (Βουλιαγμένη), που βρίσκεται 18 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.
Αν και η Μεσόγειος παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως, η τουριστική βιομηχανία της περιοχής αντιμετωπίζει τη συρρίκνωση των εσόδων και την αύξηση των λειτουργικών δαπανών. Η πολυτέλεια στον τουρισμό συνδέεται με την αφοσίωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η οποία αποτελεί τον πιο σύντομο και σίγουρο δρόμο για την απόδοση της επένδυσης σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Στο συνέδριο θα μιλήσουν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Πάνος Λειβαδάς.
Το ζήτημα της εποχικότητας θα θίξει στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος και περιφερειακός διευθυντής των Starwood Hotels για την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη Thomas Willms. Στην ειδική θεματική ενότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό και τις υποδομές θα μιλήσει ο πρόεδρος του τουρκικού Dogus Group Ferit F. Sahenk, ενώ για τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα ενός προορισμού θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής του Tripadvisor για την Ευρώπη και Μέση Ανατολή Kevin Clapson.  

Πηγή: www.tovima.gr
Φωτογραφία: Luxury Bungalow του Elounda Beach (www.facebook.com/EloundaBeachHotelVillas)

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013