Από το Blogger.








.

1,5 εκατ. επιβάτες μεταφέρει στην Ελλάδα κάθε χρόνο η Lufthansa



Ο όμιλος της Lufthansa (Lufthansa, Swiss, Brussels Airlines, Austrian) μεταφέρει κάθε χρόνο στη χώρα μας περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες. Από αυτούς περίπου το ένα εκατ. είναι επιβάτες της Lufthansa και περίπου 500.000 πετούν με τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου. Αυτά ανέφερε ο Χάρο - Γιούλιους Πέτερσεν, ο νέος γενικός διευθυντής του ομίλου Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο που βρίσκεται πλέον στην Αθήνα, έπειτα από μία πενταετή θητεία στη Σκανδιναβία. 
Ο κ. Πέτερσεν σημείωσε ότι ο όμιλος διατηρεί γραφείο στην Αθήνα, στο οποίο απασχολούνται 45 άτομα, ενώ έχει ισχυρή συνεργασία με την AEGEAN AIRLINES -στο πλαίσιο της STAR ALLIANCE- σημειώνοντας ότι η ελληνική εταιρεία βοήθησε πολύ τη Lufthansa, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απεργίας του προσωπικού της. 
Το χειμώνα ο όμιλος θα προχωρήσει σε μείωση των συχνοτήτων από Αθήνα προς Φρανκφούρτη και Μόναχο και θα μοιραστεί την επιβατική κίνηση με την AEGEAN, μέσω πτήσεων κοινού κωδικού. Επίσης, θα διακόψει τη σύνδεση για το Ντίσελντορφ, αλλά θα διατηρήσει μία «καλή κάλυψη» για τις πτήσεις προς Ζυρίχη και Βιέννη. Ακόμη, θα ανασταλεί για το χειμώνα η σύνδεση της Brussels Airlines με την Αθήνα - κάτι που αφήνει την AEGEAN μόνη στο δρομολόγιο-, ενώ θα σταματήσει και η σύνδεση της Λάρνακας με τη Φρανκφούρτη. 
Για το επόμενο καλοκαίρι ο κ. Πέτερσεν ανέφερε ότι η χωρητικότητα των πτήσεων των εταιρειών του ομίλου από και προς την Ελλάδα, θα διατηρηθούν στα ίδια με φέτος επίπεδα. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012