Από το Blogger.








.

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας: Το «Ελληνικό Πρωινό» εργαλείο για τουριστική ανάπτυξη


Σε σημαντικό εργαλείο για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας, αναδεικνύεται το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πατρών, τα συνολικά έσοδα της αγοράς του πρωινού για τα ελληνικά ξενοδοχεία, το 2012 ανήλθαν στο ποσό των 368 εκατ. ευρώ. Όπως προέκυψε από την έρευνα, την περασμένη χρονιά, για την παρασκευή του πρωινού στα ελληνικά ξενοδοχεία καταναλώθηκαν 191 εκατ. αυγά, 580.000 κιλά γλυκού κουταλιού, 2.800 τόνοι μαρμελάδας, 7,9 εκατ. κιλά αρτοσκευασμάτων, 677.000 κιλά βουτύρου, 5,42 εκατ. κιλά σφολιατοειδών και πιτών, 102.100 τόνοι φρούτων, 12.200 κιλά τυριών και 9.700 κιλά αλλαντικών.
Σε εκδήλωση του ΞΕΕ, τη Δευτέρα, για την παρουσίαση της πορείας του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», βραβεύθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων τοπικών συμφώνων προώθησης του ελληνικού πρωινού, καθώς και τα πρώτα 100 ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.


Είναι αξιοσημείωτο ότι τον προσεχή Ιούλιο ολοκληρώνεται η νέα δίγλωσση διαδικτυακή πύλη (site), του «Ελληνικού Πρωινού», στην οποία θα καταγράφονται τα προϊόντα, οι παραγωγοί, οι σχετικές συνταγές κάθε περιοχής και τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα…

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 11 Ιουνίου 2013