Από το Blogger.








.

Οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Σούνιο - Μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν το δικό τους τουριστικό χάρτη


Τη σημασία του Ακρωτηρίου του Σουνίου θα ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (Β-ΒΕΜ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την Εφορεία Κλασικών και προϊστορικών Αρχαιοτήτων. 
Το ακρωτήριο του Σουνίου, γνωστό στους περισσότερους από το ναό του Ποσειδώνα (φωτογραφία) και το μύθο του Αιγέα, είχε στην αρχαιότητα στρατηγική σημασία για την περιοχή. 
Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα ανακαλύψουν, αλλά και θα αποκαλύψουν τη σημασία του, φτιάχνοντας παράλληλα έναν οδηγό επίσκεψης, για τους ενδιαφερόμενους περιηγητές του χώρου.
Στον τουριστικό οδηγό αυτό μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν το ναό του Ποσειδώνα του σήμερα σε σχέση με τη χρονική περίοδο της δημιουργίας του και να εντοπίσουν αρχιτεκτονικά μέλη τα οποία λείπουν από το ιστορικό μνημείο. Να εντοπίσουν στο χάρτη τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία μπορεί να δει κανείς από το ακρωτήρι του Σουνίου. Να σχεδιάσουν μια ενδεικτική διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ο επισκέπτης στο ακρωτήριο. Να καταγράψουν πληροφορίες σχετικά με το θεό της θάλασσας, τον Ποσειδώνα, αλλά και το μύθο του βασιλιά Αιγέα. 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου, 11.00 - 13.00 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών μαζί με τις οικογένειες τους. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα κοστίζει 6 ευρώ για κάθε άτομο και 5 ευρώ για τα αδέλφια. 
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, τηλ. 2103312995). 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013