Από το Blogger.








.

«Σανίδα σωτηρίας» οι ξένοι τουρίστες το τριήμερο


Η μεγάλη μείωση των κρατήσεων στους τουριστικούς προορισμούς από Έλληνες, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αντισταθμίζεται από τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει από το εξωτερικό
Μπορεί για τους Βορειοελλαδίτες εκδρομείς να έχει "σφίξει το ζωνάρι" και να έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις εκδρομές τους, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ωστόσο οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής θα δουλέψουν στο... φουλ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, χάρη στους ξένους τουρίστες.
Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η έξοδος των εκδρομέων της Β. Ελλάδας ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καταγράφεται φέτος μειωμένη σε ποσοστό 60%, για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό και κατά 50% στο εσωτερικό.
Την ψήφο εμπιστοσύνης τους στο νομό Χαλκιδικής, δίνουν και φέτος οι ξένοι τουρίστες, με αποτέλεσμα να οδηγούν σε πληρότητα 90% των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ο νομός κατακλύζεται από Σέρβους, Ρώσους και Γερμανούς.
Μέχρι και το 60% φθάνει η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πιερία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Κατά κύριο λόγο, οι επισκέπτες είναι ξένοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ρώσοι (+5% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) και Γερμανοί (+7% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου). 
Πληρότητα έως και 90% στην Καβάλα ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.  

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013