Από το Blogger.








.

Εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Καναδά


Εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα ως έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς δημοσίευσαν μεγάλης κυκλοφορίας και επισκεψιμότητας έντυπα και διαδικτυακά μέσα του Καναδά.
Τα ρεπορτάζ με χαρακτηριστικούς τίτλους, όπως «Οι τουρίστες βάζουν στην άκρη τις οικονομικές δυσκολίες και συρρέουν να δουν τις ομορφιές της Ελλάδας» ή «Ξεφαντώνοντας στο χάος της Αθήνας», αναφέρονται στις συνθήκες ζωής και φιλοξενίας που επικρατούν στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και στα νησιά, και καλούν τους Καναδούς να επισκεφθούν χωρίς ενδοιασμούς τη χώρα μας όπου μπορούν να γνωρίσουν έναν πλούσιο συνδυασμό ποιοτικών εμπειριών και δραστηριοτήτων.
«Από την Ακρόπολη ως τη Σαντορίνη κι ακόμα μακρύτερα, οι επισκέπτες ξανάρχονται για να απολαύσουν θαυμαστές αρχαιότητες, μαγευτικές παραλίες και εξαιρετικό φαγητό», αναφέρει το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site του Καναδά, Toronto Star.  
Τις αναλύσεις και τις καταγραφές εντυπώσεων συμπληρώνουν γοητευτικές περιγραφές και περιηγήσεις των ελληνικών αξιοθέατων που συχνά μάλιστα προχωρούν πέρα από τους «κλασικούς» προορισμούς, χωρίς ωστόσο να παραμερίζουν τα highlights, όπως είναι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης: «Στο δρόμο που αγκαλιάζει κυκλικά τον Παρθενώνα υψώνεται το Μουσείο της Ακρόπολης ως φόρος τιμής στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό – αναφέρει ο συντάκτης. Το Μουσείο, που άνοιξε το 2009, διαθέτει την ωραιότερη βεράντα στην πόλη, όπου σερβίρονται γευστικότατα πιάτα σε λογικές τιμές. Είναι ένας όμορφος τρόπος να περάσετε ένα ευχάριστο, χαλαρό απόγευμα, θαυμάζοντας τη γέννηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013