Από το Blogger.








.

Νικήτρια της τουριστικής σεζόν θα αναδειχτεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Thomas Cook της Αυστρίας


Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός τουρισμός βιώνει φέτος μια «αναγέννηση» και ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες, τουλάχιστον στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος, όπως λέει, αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο του ελληνικού ΑΕΠ, διατυπώνει ο ελληνικής καταγωγής γενικός διευθυντής του Thomas Cook της Αυστρίας, Ιωάννης Αφουκατούδης, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ. 
Όπως αναφέρει, από άποψη ποσοστών αύξησης, η Ελλάδα θα είναι ο «νικητής» της σεζόν. Ωστόσο συμπληρώνει πως εκείνο που θα πρέπει να βελτιωθεί είναι οι υποδομές, για παράδειγμα τα αεροδρόμια και η παροχή υπηρεσιών σε αυτά, τα τέλη που ζητούνται να πληρωθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, όπως επίσης η κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων και η πιστοποίηση των καταλυμάτων.  
Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής, εδώ και τρία χρόνια, του αυστριακού τουριστικού ομίλου, επισημαίνει πως τα τελευταία χρόνια ήταν και άλλες χώρες που επωφελήθηκαν από την ελληνική κρίση και όχι μόνον η Τουρκία, η οποία και φέτος παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα. 

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 25 Ιουνίου 2013