Από το Blogger.








.

Άτοκα δάνεια σε 62 νησιά για νέες επενδύσεις


Άτοκα δάνεια για επενδύσεις σε 62 νησιά της χώρας ξεκίνησαν να δίνουν ορισμένες τράπεζες με τη στήριξη του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).
Αφορά δραστηριότητες τις οποίες μπορεί να ασκήσει με τη δανειοδότηση κάποιος για πρώτη φορά, αλλά και για όσους ασχολούνται με αυτές προκειμένου να αποκτήσουν εξοπλισμό ή να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους.
Τα νησιά τα οποία αφορά το πρόγραμμα και έχουν πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, το επιτόκιο είναι μηδενικό. Για τα υπόλοιπα με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων το επιτόκιο είναι χαμηλό και φτάνει το 2,8%.
Τα δάνεια κυμαίνονται 10.000 - 30.000 ευρώ, είναι για κεφάλαια κίνησης, αλλά και τη χρηματοδότηση μικρών επενδύσεων. Τα δίνουν οι τράπεζες Εθνική, ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΤΕ, Παγκρήτια Συνεταιριστική, ATTICA, PROBANK, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων. 
Τα δάνεια θα καλύπτουν έως και το 70% των δαπανών, ενώ το υπόλοιπο 30% τουλάχιστον θα το εισφέρει η επιχείρηση πριν από την εκταμίευση. Η δράση απευθύνεται σε νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών από τους κλάδους: ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικά πρακτορεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ και θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα, άλλες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, λιανεμπόριο τροφίμων, τουριστικών ειδών, έργων τέχνης, επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας τοπικών προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

1. Στα καταστήματα των παραπάνω τραπεζών
2. Στο ΕΤΕΑΝ, Ξενίας 24, Αθήνα. Tηλ: 210-7450400

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013