Από το Blogger.

Δημιουργία Destination Marketing Organization από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την απόκτηση του ξενοδοχείου Capsis, ιδιοκτησίας πλέον της Eurobank, στην Ιξιά της Ρόδου από βρετανικό επενδυτικό σχήμα, ενώ όμιλος ισραηλινών συμφερόντων έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση της νέας μαρίνας του νησιού στην περιοχή Κόβα.
Στο ενδιαφέρον ξένων ομίλων για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων και για την απόκτηση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ιδιαίτερα, στη Ρόδο αναφέρθηκε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, σε συνάντηση που είχε με τουριστικούς συντάκτες. Επίσης, σημείωσε ότι πέραν των δύο παραπάνω περιπτώσεων, του ξενοδοχείου -που σήμερα είναι κλειστό- και της μαρίνας, όμιλοι από το Μεξικό, την Ισπανία, τη Ρωσία και την Τουρκία έχουν ενδιαφερθεί για την εξαγορά ξενοδοχείων, μαρινών και λιμανιών της περιοχής. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μαχαιρίδη, ο αριθμός των ξένων τουριστών στους 48 νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, που δέχεται ποσοστό 35% της συνολικής εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης της χώρας, θα αυξηθεί φέτος περίπου κατά 10%. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, προέβλεψε ότι θα κινηθούν μεν αυξητικά αλλά όχι με διψήφιο ποσοστό.
Όμως επεσήμανε τη δραματική πτώση του εσωτερικού τουρισμού, που έχει πλήξει νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα οποία στηρίζονταν παραδοσιακά στην εν λόγω αγορά.
Παράλληλα, η Περιφέρεια σχεδιάζει τη δημιουργία Oργανισμού (Destination Marketing Organization) σε συνεννόηση με τους φορείς του τουρισμού, με κεντρικό στόχο τη συνολική διαχείριση του προορισμού. Για το 2013 η Περιφέρεια έχει διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 700.000 ευρώ για δράσεις τουριστικής προώθησης και προβολής. Αναφορικά με το άνοιγμα νέων αγορών, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε ότι στόχος αποτελεί από 45 που είναι σήμερα να φθάσουν τις 60. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς της Τουρκίας από την οποία -κατά δήλωση του επικεφαλής του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της γειτονικής χώρας -μπορεί οι τουρίστες να φθάσουν τα προσεχή χρόνια σε 2 εκατ. Για φέτος εκτιμά ότι οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα θα ανέλθουν τις 800.000 και για του χρόνου το 1 εκατ.
Εξάλλου, ο κ. Μαχαιρίδης επεσήμανε ότι παραμένει ενεργό το σχέδιο της Περιφέρειας για ναυπήγηση πλοίου που θα εκτελεί δρομολόγια μεταξύ των νησιών του προορισμού.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013