Από το Blogger.








.

Σωρεία παραπόνων από επισκέπτες εναντίον της Disneyland Paris


Πάνω από 5.000 επισκέπτες της Disneyland του Παρισιού απ' όλο το κόσμο έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας εναντίον της, υποστηρίζοντας πως ο χώρος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για παιχνίδια που δεν είναι σωστά συντηρημένα, για σώου που ακυρώνονται, ακόμη και για εστιατόρια που προσφέρουν φαγητό (ξανά)ζεσταμένο στο… φούρνο μικροκυμάτων.
Η σχετική αναφορά, που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 5.147 υπογραφές, ξεκίνησε από το Βέλγο Γκιγιόμ Γκαλάντ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στη παρισινή Disneyland απογοητεύτηκε όταν ανακάλυψε πως τέσσερις από τις παραστάσεις είχαν ακυρωθεί (χωρίς να υπάρξει έγκαιρη προειδοποίηση), δύο αξιοθέατα έχουν κλείσει οριστικά και πολλές εγκαταστάσεις εμφανίζουν σοβαρά σημάδια φθοράς.
«Η συντήρηση των πάρκων, των αξιοθέατων και των ξενοδοχείων έχει παραμεληθεί και έτσι τα τελευταία 20 χρόνια πολλές εγκαταστάσεις δεν είναι με βάση τα πρότυπα της Disney. Πολλά εκθέματα του πάρκου έχουν χαλάσει, άλλα κυριολεκτικά καταρρέουν», αναφέρει ο Γκαλάντ, μιλώντας στη συνέχεια για κακές υπηρεσίες στα εστιατόρια: «Σερβιριστήκαμε μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, που είναι προφανώς πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να ετοιμαστεί το φαγητό που παραγγείλαμε», είπε ο Βέλγος.
«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τα σχόλια των φιλοξενουμένων μας διότι μας βοηθούν να βελτιώνουμε τα σχέδια και τον κανονισμό λειτουργίας μας», ανακοίνωσε η εταιρεία Walt Disney.  
Η Disneyland του Παρισιού -για την ακρίβεια 32 χιλιόμετρα έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα-, γιόρτασε την 20η της επέτειο το 2012 και θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης με συνολικά 49 αξιοθέατα και 16 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013