Από το Blogger.








.

Hellenic Seaplanes: Προχωρά στη δημιουργία υδατοδρομίων


Η Hellenic Seaplanes έχει στείλει πρόταση για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε 200 δήμους, λιμενικά ταμεία και οργανισμούς λιμένων της χώρας και καθώς λόγω της οικονομικής κατάστασης είναι δύσκολο να επιβαρυνθεί ο κάθε δήμος ή λιμενικό ταμείο με το κόστος κατασκευής, η εταιρεία αναλαμβάνει με δικό της κόστος την εκπόνηση όλου του έργου μέχρι τέλους για ένα μεγάλο αριθμό υδατοδρομίων.
Πρωταρχικός στόχος της Hellenic Seaplanes είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών - υδατοδρόμια έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα τα οποία σκοπεύει να δρομολογήσει.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους, ζήτησε τη στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς στην προσπάθεια για ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων. "Σίγουρα θα υπάρξουν μερικά προβλήματα στην αρχική φάση της ανάπτυξης των υδατοδρομίων γιατί είναι κάτι καινούριο, αλλά αν δεν σπάσουμε και μερικά αυγά ομελέτα δεν κάνουμε", δήλωσε σχετικά.

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013