Από το Blogger.








.

Παραλίες: Και οι εφτά είναι υπέροχες!

Μυλοπόταμος, Πήλιο


Τι και αν τα νερά του είναι παγωμένα όλο το καλοκαίρι; Τι και αν η γεμάτη στροφές διαδρομή που καταλήγει στις όχθες του δεν είναι το όνειρο του οδηγού; Του τα συγχωρούμε όλα, αμέσως μόλις αντικρίζουμε τα διαυγή, πρασινογάλαζα νερά του, την παραλία με το ψιλό, ανοιχτόχρωμο βοτσαλάκι, την πράσινη κορνίζα από φουντωτά πεύκα και τα επιβλητικά βράχια που τη χωρίζουν στα δύο.

Αγία Βαρβάρα, (Λακωνική) Μάνη


Θα τη βρείτε στο δρόμο από το Γύθειο προς τον Κότρωνα, περί τα εννιά χιλιόμετρα πριν την είσοδο του χωριού. Ψιλή, ολόχρυση άμμος, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες που προσφέρουν την απαραίτητη σκιά… 

Καϊάφας, Ηλεία


Περισσότερα από εξήντα χιλιόμετρα κινηματογραφικής αμμουδιάς, που ακουμπούν στα τρικουάζ νερά του Ιονίου. Εξωτικοί αμμόλοφοι διάσπαρτοι με λευκά κρινάκια και αμέτρητα χωριουδάκια στην απέναντι "όχθη" της αμμουδιάς. Η παραλία μπορεί να έχασε στις φωτιές του 2007 το υπέροχο πευκοδάσος που έκανε κορνίζα στους αμμόλοφούς της, παραμένει, όμως, μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. 

Χιλιαδού, Εύβοια 


Καταγάλανοι διαδοχικοί κολπίσκοι, καστανή άμμος, επιβλητικά βράχια που διακόπτουν το γαλάζιο που αγγίζει τη γραμμή του ορίζοντα. Μικρά νησάκια και μυστηριακές σπηλιές που περιμένουν να αποκαλύψουν μυστικά που εκτείνονται μέχρι το σημείο των prive παραλιών πίσω τους. Αυτή είναι η Χιλιαδού, η δημοφιλέστερη ίσως παραλία της Εύβοιας. 

Κονδύλι, Αργολίδα


Βρίσκεται κοντά στο παραθαλάσσιο χωριουδάκι Βιβάρι και τα Σαββατοκύριακα εμπίπτει στην κατηγορία "λαϊκό προσκύνημα". Οι επαΐοντες, όμως, κολυμπούν –ή τσαλαβουτούν στα ρηχά– λίγα μέτρα στην άκρη της, για να περάσουν στη μυστική, λιλιπούτεια αμμουδιά δίπλα της. Αν δεν είστε φαν της απομόνωσης, θα πιάσετε ξαπλώστρα, ή θα στρώσετε πετσέτα στη μεταξένια άμμο της μεγάλης παραλίας. Ή μήπως προτιμάτε βότσαλο; Θα βρείτε κι απ’ αυτό στην άλλη άκρη της παραλίας.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία


Την αδικία του μάλλον άχαρου ονόματός αποκαθιστούν οι αεροφωτογραφίες που την έχουν κάνει διάσημη. Η λωρίδα άμμου που φαίνεται να χωρίζει τις δύο καταγάλανες πλευρές της δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακή από κοντά, αλλά ακόμη κι έτσι η παραλία είναι υπέροχη. Διαθέτει τέλειο κυκλικό σχήμα, που εγγυάται ζεστά νερά αυτή την εποχή, βελούδινη, ανοιχτόχρωμη άμμο, τιρκουάζ, διάφανα νερά. 

Μύτικας, Αιτωλοακαρνανία 


Η διαδρομή από τον Αστακό προς τη Βόνιτσα είναι γεμάτη κολπίσκους που βρέχουν τις άκρες τους στα διάφανα, τιρκουάζ νερά του Ιονίου. Απολαμβάνει, επίσης, το μέγιστο πλεονέκτημα της ησυχίας και της αίσθησης πως είστε οι πρώτοι που φτάσατε ως εδώ. Η παραλία του χωριού Μύτικας (τον οποίο δεν πρέπει να μπερδέψετε με τον άλλο, φημισμένο Μύτικα της Πρέβεζας) είναι ουσιαστικά δύο παραλίες που αγκαλιάζουν τη μύτη της στεριάς η οποία χάρισε στο χωριό το όνομά του: η μεγάλη αμμουδιά με την ανοιχτόχρωμη, σχεδόν λευκή άμμο, από την πλευρά του Αστακού και η μικρότερη, βοτσαλωτή παραλία προς την πλευρά της Παλαίρου. 

Πηγή: www.in2life.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012