Από το Blogger.








.

Ακριβό και φέτος το πλοίο των διακοπών



"Απαγορευτικό απόπλου" φέτος για πολλούς ταξιδιώτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν -μεταξύ άλλων- και στο αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μολονότι, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι εταιρείες δεν αύξησαν σημαντικά τα εισιτήρια σε σχέση με πέρσι, οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια στη Χίο, παίρνοντας μαζί και το αυτοκίνητο, θα ξοδέψει πάνω από 400 ευρώ μόνο για τα εισιτήρια. Στα ίδια, ή και σε υψηλότερα επίπεδα, κυμαίνονται οι τιμές σε πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Σίφνος ή η Πάρος, όπου επίσης συχνά η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι τα "γρήγορα" πλοία, που όμως σημαίνουν αυξημένο κόστος. Ένα εισιτήριο για την Πάρο, για παράδειγμα, μπορεί να φτάσει -σε οικονομική θέση- έως και τα 52,50 ευρώ με ταχύπλοο, με την τιμή του συμβατικού πλοίου περίπου 20 ευρώ χαμηλότερη.
Το κόστος για τα ταξίδια με πλοίο για μια οικογένεια με αυτοκίνητο σε προορισμούς όπως η Ρόδος, η Κως, η Χίος και η Μυτιλήνη φτάνει και ξεπερνά τα 600 ευρώ... 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012